domingo, 22 de febrero de 2009

Weblog

En la primera classe de Noves tecnologies aplicades a l’educació, he pogut aprendre el significat de diversos conceptes que fins ara desconeixia. Així, paraules com digitalitzar, que és convertir la informació en nombres. O més generalment, el significat complet i les característiques del nom d’aquesta assignatura, que de forma resumida, tracta del treball amb la informació digitalitzada, la qual es pot enviar, emmagatzemar, comunicar i reproduir de forma molt senzilla i ràpida sense perdre res de qualitat en el seu procés.

Després d’haver llegit l’article de Wikipedia sobre el blog, cal dir que es tracta d’una web actualitzada de forma periòdica que recopila articles diferents i que els publica només si l’autor vol.
En aquests articles els lectors poden escriure comentaris i iniciar un diàleg amb l’autor. Tot depenent sempre de les seues decisions, ja que aquest pot fer que cap internauta puga participar en la conversació. Els blogs poden ser de moltes formes, personals, periodístics, educatius, etc.

Un blog pot servir per a recopilar molta informació referent a un tema concret.
Si l’apliquem a l’àmbit educatiu i l’analitzem desde dos punts de vista diferents, podem observar l’aprofitament per als alumnes i per a la nostra formació com a docents.
Com a mestres, pot servir per a posar-nos en contacte amb altres docents i poder intercanviar informació de tot tipus i així reorganitzar la nostra forma de treballar i millorar la nostra metodologia, aplicant i canviant les nostres rutines per altres que ens mostren altres mestres i que aquests creguen que son eficients en l’aula.
Per una altra banda, pel que fa a la formació dels xiquets, igual que he dit abans, els pot servir per a poder intercanviar tot tipus d’informació amb els seus companys de forma interactiva, el que els facilita la comunicació i la relació ells i fa que puguen treballar de forma molt més eficaç.
En unes altres paraules, el Weblog, es pot comparar amb l’educació si entenem els dos termes com un procés de construcció de coneixement. És a dir, que a partir de la lectura de i visita en diferents blogs, la gent pot aprendre i millorar la informació que té en la seua xarxa de coneixements.

No hay comentarios:

Publicar un comentario